Проблемът е, ако може така да се каже,  е че работодателят ми направи услуга, като ме назначи на работа и сега искаме да прекратим така взаимоотношения си, че да мога да "отида"на борсата по труда. Единственият вариант, за който се сетих е този със съкращение на щата, но мисля че ще му създам доста главоболия, така че има ли други варианти, за които да ме посъветвате.
Здравейте, в момента съм втора година по майчинство и тя изтича на 01.10.2018г. След изтичането й ще бъда съкратена от работа  поради съкращаване на щата, питането ми е имам ли право да "отида" на борсата по труда, каква парична помощ ще получавам и за какъв период. Имам 9 години трудов стаж
За трудов стаж за времето след прекратяване на ТД вижте чл.354 т.6 от КТ.
[/quote

защо тогава не съм социално осигурема месец май  - така излиза в системата на НОИ?
явно не съм обяснила както трябва. Работех на срочен трудов договор, който срок на договора приключи/изтече на 16.04. Междувременно забременях и от 22.01 съм в болничен по майчинствто. Болничните са три - 45 за раждане, и после още два, като от 06.06 работодателят ми подаде завлението деклерация по чл 50 ч. 51 по КСО. И питането ми е т.к нямам договор от април месец ще бъда ли социално и здравно осигурена до края на 410 ден?
Здравейте, на 16 април ми приключи срочният трудов договор, от 22 януари съм в майчиство, а от 06.06 е подадена деклерацията за 410 те дни. Питането ми е ще бъда ли здравно и социално осигурена през периода на майчинството?